Kantoor Gebiedsmanagers Maassluis

Van Gemeente Schiedam naar Gebiedsmanagers: mijn enthousiaste reis in traineeship

30 september 2022

Wauw, wat een mooie tweede stap in mijn traineeship! Na een heleboel leerzame ervaringen te hebben opgedaan bij de gemeente Schiedam, was het tijd voor iets nieuws. En wat voor iets nieuws is dat! Sinds een tweetal maanden ben ik werkzaam voor Gebiedsmanagers en wat een fantac ervaring is dat!

Op mijn eerste werkdag was er gelijk een grote bijeenkomst waardoor ik alle nieuwe collega’s kon leren kennen. Dit is tegenwoordig echt een uitzondering, vooral nu we zo vaak thuis werken. Maar het was een geweldige manier om een beeld te krijgen van de bedrijfscultuur waar ik in ben beland. En wat voor bedrijfscultuur is dat! Er was een duidelijke omschakeling van wat ik gewend was bij de gemeente, maar ik vind het geweldig om nieuwe dingen te leren en uit mijn comfortzone te stappen.

Op de eerste dag werd ik ook al meteen meegenomen in een project voor de Lely Campus. Ze vroegen of ik dwarsprofielen wilde tekenen met Autocad. Hoewel ik sinds mijn derde jaar Civiele Techniek niet veel meer met Autocad had gedaan, was het tekenen iets wat ik niet snel verleerde. Na een paar dagen had ik het weer onder de knie en ik vond het geweldig om weer bezig te zijn met tekenen.

En wat voor geweldige ervaringen heb ik nog meer gehad de afgelopen twee maanden! Adviezen schrijven, kostenramingen maken, ontwerpen en nog veel meer. Ik kan niet wachten om te zien wat de komende maanden nog meer voor mij in petto hebben!

Kantoor Gebiedsmanagers Maassluis