Dynamische projecten en een mooie leercurve

15 november 2021

Ook al voelt het als de helft, er zit al een ruim half jaar op bij Gebiedsmanagers. Een mooi moment om even stil te staan bij wat ik geleerd heb in de diverse projecten waaraan ik heb mogen meewerken.

In het afgelopen half jaar heb ik best veel en verschillende soorten taken mogen uitvoeren voor meerdere projecten. Uit deze projecten zou ik er graag 2 willen uitpikken om verder toe te lichten

Het eerste project is Nieuw-Kralingen. Dit is dan ook het project waar ik al vanaf het begin van mijn periode hier mee bezig ben. Het is een groot nieuwbouwproject in Rotterdam waar in de komende jaren tot 800 woningen gebouwd zullen worden. De eerste bouwblokken worden op dit moment voorbelast. Het is een leuk en dynamisch project waar altijd voldoende werkvoorraad uit te putten is. Gezien het een lopend project is komen veel verschillende soorten taken naar voren waar vaak ook een beetje druk achter zit. Daar houd ik wel van. Met de gedeelde functie van rechterhand van de projectleider en technisch tekenaar kan ik op een leuke manier eigen verantwoordelijkheden oppakken voor dit project. Ik merk dat de afwisseling tussen tekenen en het regelen van diverse zaken een goede verhouding is op deze manier.

Het andere project dat ik wil toelichten is Prinsenland in Honselersdijk. Dit is een klein nieuwbouwproject (27 woningen) die op dit moment bouwrijp gemaakt wordt. Dit is een project waar ik bij Van Dijk (in mijn vorige periode) aan gecalculeerd heb, en bij Gebiedsmanagers dus weer bij mij terug gekomen is, maar dan vanuit een andere rol. Het is leuk om dit van beide kanten mee te maken. Voor dit project heb ik een definitief ontwerp opgesteld. Door dit samen met een van de coördinatoren op te pakken heb ik erg veel geleerd.

Al met al 2 zeer verschillende projecten. Ik vind het tof dat ik aan deze projecten heb mogen meewerken. De afwisseling tussen deze (en de andere) projecten heb ik ook als prettig ervaren.