De juiste focus op mijn toekomst

14 april 2022

Vandaag een update vanuit Gemeente Schiedam. Alweer bijna halverwege de laatste periode. Wederom gaat de tijd hard en ben ik verrast door mijn tijd hier tot nu toe. Na een wat trage opstart is dit nu omgedraaid. Het werk blijft lekker komen en ik krijg gelukkig ook mijn eigen verantwoordelijkheden.

Op het moment mag ik mezelf projectleider noemen

Op het moment mag ik mezelf projectleider noemen (uiteraard met begeleiding) van een project voor het aanbrengen van 2 fietsenstallingen, en binnenkort ga ik van mede-trainee Robin zijn project overnemen betreffend het aanbrengen van een persriool en wandelroute. Daarnaast mag ik wat taken oppakken voor Harga, een groot nieuwbouwproject in uitvoering. Hiervoor heb ik regelmatig contact met de aannemer en ook heb ik een aantal meldingen van bewoners mogen oppakken. Leuke, dynamische taken dus.

Ook houd ik me bezig met een project dat wat verder van de uitvoering is. Hier wordt een groot deel van een ringweg in Schiedam Noord onder handen genomen. Dit bevindt zich echt in de fase van scopebepaling. Goed en leerzaam om betrokken te zijn bij een project dat zich nog in de beginfase bevindt.

Ik merk dat ik het prettig vind om met projecten bezig te zijn die dicht bij de uitvoering zijn en waar dus wat tijdsdruk op zit. Daarbij merk je ook dat er veel vrijheid binnen de functie zit. Zelf de mogelijkheid hebben om de indeling van je werkweek te bepalen samenhangend met de verantwoordelijkheden die daar bij horen, zorgen voor een fijne dynamiek en veel leerzame momenten.

De begeleiding bij Schiedam is super. Ik heb toffe collega’s en iedereen is bereid te helpen en feedback te geven. Ik krijg echt de verantwoording over mijn eigen werk en word daarin los gelaten, maar wanneer ik merk dat ik hulp nodig heb is dat altijd mogelijk. Ook af en toe een gezellig praatje mag niet ontbreken. Daar bovenop is het kantoor een prachtige locatie om te werken.

Ondertussen ben ik samen met Marco mijn route aan het uitstippelen voor de toekomst. We maken samen een plan voor wat betreft eigen ontwikkeling en carrièrekeuzes. Ik ben blij dat hier zo intensief aandacht aan wordt besteed en merk dat het mij echt goed doet. Zeker gezien de tijd zo hard gaat en het einde in zicht komt, is het belangrijk om tussen het harde werken door zicht te houden op de toekomst en hierin een afgewogen keuze te maken.

Al met al: een hele leuke tijd bij Gemeente Schiedam die veel perspectief en inzichten biedt!