Bekijk het eens van een andere kant

23 februari 2022

In de periode tussen deze en de vorige post is de tweede en laatste overstap van het traineeschip gemaakt. Ik ben hierbij van het ingenieursbureau Gebiedsmanagers naar aannemingsbedrijf Kroes gegaan. Inmiddels ben ik hier al bijna twee maanden aan de slag. In de tijd bij Kroes wil ik graag een calculatie maken en er achter komen hoe processen lopen van aanvraag tot de uitvoering.

Aannemingsbedrijf Kroes is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit heeft ervoor gezorgd dat diverse bedrijfsprocessen zijn verwilderd en/of vervaagd. Sinds halverwege vorig jaar zijn ze begonnen met het doorlichten en het updaten van hun bedrijfsprocessen. Ze zijn begonnen met het calculatieproces en binnenkort zal ook het werkvoorbereidingsproces volgen.

Mijn rol in dit proces is het voorbereiden en opstellen van nieuwe templates en proces-omschrijvingen a.d.h.v. de bestaande documenten en de gegeven input uit de wekelijkse sessies. Documenten waar hierbij over nagedacht moet worden zijn onder andere templates voor offertes/ opdrachtbevestigingen en diverse overzichten van trajecten en projecten.

De werkzaamheden zijn niet persé direct gerelateerd aan mijn hbo-opleiding civiele techniek, maar wel ontzettend interessant om te zien hoe zo’n proces met sessies in zijn werk gaat. Daarnaast worden alle processtappen doorlopen waardoor je gelijk een goed beeld hebt wat er komt kijken qua werkzaamheden bij een calculatie.

De planning voor de komende maanden is, dat ik mij bezig zal blijven houden met de processen. Daarnaast zal ik ook diverse werkzaamheden voor de betonafdeling blijven oppakken. Een mooie en leerzame periode!