Nieuwe periode, nieuwe uitdagingen

15 november 2021

In de periode tussen deze en de vorige post is de overstap gemaakt van de gemeente Schiedam naar het ingenieursbureau Gebiedsmanagers. Inmiddels ben ik hier al bijna zeven maanden aan de slag. In de tijd bij Gebiedsmanagers wilde ik graag mijn technische kennis van het HBO benutten en gaan toepassen op echte projecten.

Het project waar ik het meest heb geleerd is de Fregatzone in Den Haag. Dit project bestaat vanwege zijn kleine schaal (één straat, een nieuwe beschoeiing en een park) uit een projectteam van circa 3 man (projectleider en een senior en junior werkvoorbereider). Ik heb in dit project veel verschillende producten opgepakt namelijk; diverse tekeningen van de verharding en het park, een bestek, een watervergunning, offerte aanvragen en het aanpassen van een raming.

Naast het bovenstaande project ondersteun ik ook een projectleider met diverse werkzaamheden. De belangrijkste taak hierbij is het opstellen van diverse memo. Er zijn ondertussen al memo’s geschreven over varianten voor de uitbreiding van de geluidswal (Wilgenrijk), opties voor de verlichting, laad- en losperrons en geotechnische opties voor de voorbelasting (Lely). Het schrijven van de memo’s zijn uitdagend omdat je een technisch verhaal beknopt en duidelijk moet maken voor mensen zonder technische opleiding.

Tot slot is er in de afgelopen periode weer genoeg gebeurd rondom Civiel360. Zo is er een cursusavond geweest waarin er tips en tricks over Autocad werden gegeven en hebben we een bezoek gebracht aan het project Rijswijk-buiten waar diverse partners van Civiel360 bij betrokken zijn.