Een mooie kennismaking

12 november 2021

De eerste maanden van het Traineetraject zijn al voorbij en ben ik al nagenoeg op de helft van mijn tijd bij de gemeente Schiedam. Landen op deze werkplek duurde even: helaas leven we in een tijd dat het lastiger is je collega’s te leren kennen, om dit toch voor elkaar te krijgen, heb ik directe collega’s benaderd via teams voor een kennismakingsgesprek. Dat was een succes, want op deze manier toch 15 collega’s leren kennen in de eerste week.

Inmiddels ben ik geland en mag ik meewerken aan mooie projecten, deze projecten worden uitgevoerd voor de verbetering van de buitenruimte. Een aantal van deze projecten zijn bijvoorbeeld: onderhoud aan het asfalt van de Woudweg en de Schiekade, ophogen van de Ringvaartbuurt, vervangen riool aan de Alphons Ariënstraat, het vernieuwen van de rolbrug en nog een paar projecten. Kortom: een breed scala aan projecten en elk project heeft wat unieks!

De rolbrug is hierbij wel de meeste unieke trekjes. Het is een brug dat al 130 jaar op deze locaties ligt, en het is van een type (rolbrug) waar er maar een paar van in Nederland zijn. Hiervoor is er door de Gemeente Schiedam een bureau met veel expertise voor dit type bruggen ingeschakeld. Dit geeft zowel een mooie kans als uitdaging om hier mee te kunnen werken. Aanvullend mag ik aan de slag met een project in oud Schiedam west vanuit het beheer van de openbare ruimte. De eerste stappen van dit project moeten nog gezet worden: onderzoeken wat gevraagd wordt in deze omgeving. Dit project zal ook de nodige kansen bieden om mezelf te ontwikkelen. Hier kijk ik ontzettend naar uit en binnenkort meer vertel ik hier meer over.