Pieter-de-vries-Alumni-Civiel360

Een mooie afronding van een leerzame tijd

22 juni 2021

De laatste maanden heb ik gewerkt aan kleinere onderhoudsprojecten van beheer, zoals het herasfalteren van de Woudweg, het inrichten van de Willem Andriessenlaan en de ringvaart.

Ondanks dat het kleinere onderhoudsprojecten betrof heb ik toch op diverse manieren mijn bijdrage kunnen doen. Diverse locatie bezoeken en hierbij ook gelijk kwaliteitscontroles van het tekenwerk uitgevoerd. Tijdens de locatie bezoeken heb ik ook diverse bewoners gesproken en meegeholpen aan de interne afstemming.

Met deze kleinere projecten is ook mijn periode bij de gemeente Schiedam tot zijn eind gekomen. Ik heb bij de gemeente de kans gekregen om te werken aan projecten variërend van een brug tot het ophogen van de gehele woonwijk.

Terugkijkend op mijn periode van Schiedam ben ik erachter gekomen wat een gemeente binnen een (infra)project doet en welke belangen het hierbij heeft. Ik heb onder andere een goed beeld gekregen van hoe de organisatie intern werkt tussen de afdelingen onderling (beheer, rop en projecten), daarnaast heb ik inzicht gekregen in de verschillende procedures van vergunningen, adviesnota’s en het aansturen van een ingenieursbureau.

In mei ben ik gestart aan de tweede periode van mijn traineeschip bij het ingenieursbureau Gebiedsmanagers. Ik kijk erg uit naar deze periode omdat ik nu meer met mijn technische kennis ga doen als ik voorheen heb gedaan. Bij Gebiedsmanagers hoop ik voornamelijk te leren hoe je een tekening (inclusief NLCS), raming en een bestek vanaf het begin opbouwt. Benieuwd naar mijn ervaringen binnen Gebiedsmanagers? Houd deze blogpagina dan in de gaten