Pieter de Vries

Pieter de Vries

Afgeronde opleiding

HRO – Civiele techniek

Specialisatie

Waterbouw

'Investeren in persoonlijke groei, is de beste investering die je kunt doen'

Ontmoet Pieter de Vries

Ik heb gekozen voor Civiel360 voor mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik kan toegroeien naar een mooie carrière binnen Civiele Techniek.

Bekijk het eens van een andere kant

Bekijk het eens van een andere kant

In de periode tussen deze en de vorige post is de tweede en laatste overstap van het traineeschip gemaakt. Ik ben hierbij van het ingenieursbureau Gebiedsmanagers naar aannemingsbedrijf Kroes gegaan. Inmiddels ben ik hier al bijna twee maanden aan de slag. In de tijd bij Kroes wil ik graag een calculatie maken en er achter komen hoe processen lopen van aanvraag tot de uitvoering.
Lees meer…

Nieuwe periode, nieuwe uitdagingen

Nieuwe periode, nieuwe uitdagingen

In de periode tussen deze en de vorige post is de overstap gemaakt van de gemeente Schiedam naar het ingenieursbureau Gebiedsmanagers. Inmiddels ben ik hier al bijna zeven maanden aan de slag. In de tijd bij Gebiedsmanagers wilde ik graag mijn technische kennis van het HBO benutten en gaan toepassen op echte projecten.
Lees meer…

Een mooie afronding van een leerzame tijd

De uitdagingen binnen mijn projecten?

“De projecten zijn erg leerzaam en geven mij een positieve drive”

 

In het vorige artikel werd de rolbrug uitvoerig besproken. In de tussentijd is het voorlopig ontwerp afgerond en zijn er keuzes gemaakt met betrekking tot de aankomende fases. De keuze die gemaakt moest worden had betrekking op de contractkeuze en de partijen die dit zouden kunnen gaan oppakken. Uiteindelijk is er gekozen voor de traditionele methode waarbij een ingenieursbureau het VO verder zal uitwerken tot een DO en een bestek die op de markt gezet kan worden voor realisatie.

Lees meer…

Mijn project: De rolbrug

Mijn project: De rolbrug

Wat, waar en waarom de rolbrug?

Één van de project waar ik momenteel mee bezig ben bij de gemeente Schiedam is de Rolbrug. De rolbrug gaat over de Schiedamse Schie en vormt een fiets- en voetgangersverbinding tussen Schiedam en Rotterdam. Daarnaast is het de eerste Schiedamse brug die de pleziervaart tegenkomen als ze vanuit Delft naar Schiedam varen. Lees meer…

Een mooie afronding van een leerzame tijd

Pieter de Vries

Ik ben Pieter de Vries. Sinds begin van het traineeschip van Civiel360 in september ben ik gestart bij de gemeente Schiedam op de afdeling projecten. Bij deze afdeling houd ik mij bezig met een viertal projecten dat voornamelijk bestaat uit ondersteuning van de projectleider. Hieronder zal ik de projecten verder toelichten. Lees meer…