Terugblik op de eerste drie maanden

9 december 2020

De eerste 3 maanden zitten erop en nu is het een mooi moment om even stil te staan bij de voortgang. De weken vliegen voorbij en het verbaast me hoeveel ik heb geleerd in zo’n korte tijd. Bij Van Dijk heb ik al verschillende inzichten gekregen op het gebied van calculatie en werkvoorbereiding. Recent voor het eerst mijn eigen calculatie afgerond. Het is een leuke uitdaging en het is fijn dat de verantwoordelijkheid mij wordt toevertrouwd. Ik heb gecalculeerd aan een reconstructie en ophoging van de straten rondom een woningblok in Zoeterwoude.

Hier is door de gemeente gevraagd om gebruik te maken van het (voor ons) nieuwe RockFlow systeem in combinatie met wat anderen innovatieve aspecten op het gebied van afwatering. Het is interessant om bezig te zijn met dit soort innovatieve producten en goed om te zien dat vanuit gemeentes veel aandacht is voor klimaatbestendige oplossingen.

Daarnaast draag ik op het moment ook zorg voor de inrichting van de infrastructuur voor twee speeltuinen, één in Maassluis en één in Naaldwijk. Het is leuk om op deze manier met meerdere projecten bezig te zijn, en dan ook nog eens vanuit verschillende functies. Die afwisseling is erg fijn, geeft energie en zorgt er voor dat er altijd iets is dat opgepakt kan worden. Hieronder nog een foto van de speeltuin in Naaldwijk die nu in uitvoering is.