Wow de tijd vliegt voorbij!

19 februari 2021

De tijd vliegt voorbij! Bij de gemeente Delft ben ik alweer meer dan 5 maanden werkzaam. Elk project waaraan ik meewerk zie ik langzamerhand verplaatsen van fase naar fase.

De kleinere projecten gaan sneller dan de grotere projecten. De diversiteit binnen de verschillende projecten is een geweldige ervaring, maar ook het doorlopen van de diverse projectfases is erg interessant.

Voor dit trainee traject is het fijn om vanaf het startpunt tot het einde mee te werken aan projecten. Dit geeft een goed overzicht van de gehele procedures en de te ondernemen stappen.

Voor 2 rioleringsprojecten heb ik mijn bijdrage geleverd aan een faseringstekening. Hierbij heb ik gekeken naar de straten die al uitgevoerd en gerealiseerd zijn, welke in voorbereiding zijn en welke er nog vervangen moeten worden voor de laatste fase. Voor een ander rioleringsproject mag ik meelopen met de directie uitvoerder, buiten op het werk. Hierdoor krijg ik veel nieuwe inzichten; bijvoorbeeld hoe ze buiten problemen snel oplossen. Hieruit kwam voort dat er meer inzicht in de procedures van lozen belangrijk zijn. Het is een leuk voor mij als trainee om hierin mee te denken en een stroomschema op te stellen.

Recent ben ik ook gestart met een nieuw project voor de herinrichting van een speelplein. Bij aanvang dacht ik, dit is bekend terrein voor mij, omdat ik ook meewerk aan een andere herinrichting van een speelplein. Toch is dit project weer totaal anders. De grond is ernstig verontreinigd in deze situatie, waardoor de speelplek gelijk is afgesloten. Bijzondere omgevingsfactoren waar je tegen aan kunt lopen binnen een project en hoe speel je hierop in? Er staat druk op het project om de speelplek zo snel mogelijk geopend te krijgen. Dat is nog een grote uitdaging, vanwege de verschillende procedures; bijvoorbeeld voor het weghalen van alle bomen om het hele plein te kunnen saneren. Binnen de diversiteit aan projecten werk ik sinds kort ook samen met een andere trainee bij een wat kleiner project, de hardlooproute. Fijn om deze samenwerking te hebben met elkaar. Je kunt met elkaar sparren over diverse onderwerpen en dat voelt erg fijn!