De herinrichting van de Kwartellaan

9 december 2020

Recent ben ik binnen Gebiedsmanagers aan een nieuw project begonnen. Het project betreft de herontwikkeling van Kwartellaan in Maassluis. Dit project is geïnitieerd doordat de wegverharding in de komende jaren het einde van haar levensduur nadert. Tevens is het van belang om met de herinrichting van de Kwartellaan aansluiting te vinden op alle aansluitende ontwikkelingen in het directe invloed gebied en op elkaar af te stemmen.


Het project is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging, aangezien aanvankelijk een schetsontwerp werd ontwikkeld door een verkeerskundige en landschapsarchitect met de basis afmetingen ingegeven volgens de Nederlandse standaarden. De vraag aan mij was om dit officiële ontwerp te belichamen in een voorlopig ontwerp op AutoCAD. Uiteraard moet het ontwerp voldoen aan de eigen normen en standaarden van het bureau, naast de Nederlandse CAD standaarden volgens de eisen van ISO 9001:2015. In het begin was het even zoeken, maar door goede begeleiding van mijn collega’s, kreeg ik er plezier in en werd het leuk, gemakkelijk en heel leerzaam. Ik heb ontzettend veel geleerd van dit project, niet alleen in termen van technische tekeningen, maar ook in termen van wegontwerp, de daar bijbehorende afmetingen en de gebruikte bochtstralen etc.
Ik heb dagelijks contact met mijn collega’s over het project en de informatie die we dagelijks uitwisselen, helpen mij om een mooi product neer te zetten en de ervaring kan ik weer meenemen voor in toekomstige projecten.